Hardsteen tegels

Hardsteen is min of meer een uitgesproken antraciet/grijze kleur. Hardsteen is een natuursteen die  gelijkmatig is qua structuur en is grijs/antraciet qua kleur. Hardsteen is ontstaan door verstening van de zeebodem gedurende miljoenen jaren. In het hardsteen kunt u allerlei dingen herkennen zoals schelpjes, krabbetjes en kleine visjes
Omdat het gesteente zo hard en dicht is en op Graniet lijkt wordt het in de volksmond ook petit granit genoemd. Graniet is echter een stollingsgesteente en de blauwe hardsteen een afzettingsgesteente. Hardsteen is in een aantal varianten te krijgen zoals gepolijst, gezoet, antiqa en getrommeld. Deze verschillende afwerkingen zorgen voor diverse uitstralingen. Het hardsteen in tamelijk poreus. Hierdoor is het gevoelig voor vocht en vet. Hardsteen is ook gevoelig voor krassen. Hardsteen kom voornamelijk uit België, en meest voorkomend uit de Ardennen. Bekende soorten zijn o.a. Belgisch hardsteen donker gezoet, Belgisch hardsteen anticato, Chinees hardsteen in gezoet of anticato en Hardsteen antique blue light.

Meer informatie
Voor meer informatie over onze marmeren tegels en onze extra diensten, zoals het leggen en bezorgen van de tegels, neemt u gerust contact met ons op. Bel naar 078 6144248 of stuur ons een e-mail. Een offerteaanvraag doet u gemakkelijk online.

1